Benvinguts i benvingudes

dimarts, 3 de gener del 2012

Aquest desembre podriem dir que ha estat el més actiu de l'any!!! no sabem ni per on començar...pel Pont de la Constitució, el dia 5 de desembre tots els nens i nenes del Grup de Grans junt amb els companys del Refugi em tingut el plaer d'anar a Port Aventura gràcies a la donació d'entrades de la Fundació Port Aventura...va ser una experiència màgica...molts de nosaltres mai haviem vist Port Aventura i a banda de marejats en varem sortir encantats!!!


Els petits també van tenir el seu dia màgic, el dia 7 de desembre van trepitjar, molts d'ells per primera vegada, l'Aquàrium de Barcelona, va ser tot un descobriment, primer amb el taller de Les Estrelles i el Mar, varem tocar per primera vegada una Estrella de Mar i després tots ens varem passejar pels fons marins de l'Aquàrium i sabeu el que ens va agradar més...ELS TAURONS!!!


Però no us penseu que aquí s'acaba tot...també em fet caga tió i em menjat Torrons junt amb les nostres famílies i alguns dels nostres companys han representat i ballat cançons...






Per acbar bé l'any el dia 22 de desembre el Grup de Grans junt amb els companys del Refugi em anat a veure el Partit de Copa del Rei al CAMP NOU...una passada!!!ha estat una pluja de gols!!! molts de nosaltres anavem amb l'Hospitalet, perquè ja sabem que el Barça sempre guanya!


Però això encara no s'acaba, la setmana del 27 al 30 de desembre molts de nosaltres em volgut fer Barri i em participat al Pessebre Vivent del Barri Antic...tota una experiència...ens ha tocat representar l'Edat Mitjana i teniem espases de fusta per jugar, ademés alguns em pogut aprendre l'ofici de ferrer...i no us penseu que és gens fàcil...però som tots uns ARTISTES!










Panelles i Castanyes per a tots!!!

divendres, 18 de novembre del 2011



Els nens i nenes del Centre Obert Portal Nou com cada any varem fer panellest, estaven bonissims!!! i en varem fer molts perquè ens agrada que els pugui tastar tothom!!



Com que la castanyera no arriba a la plaça del portal Nou cada any...ens toca a noslatres fer de castanyers i castanyeres....i com que no ens espanta res, varem desafiar la pluja i varem sortir al carrer a compartir les nostres castanyes i panellets.



Tots els nois/es del Refugi i nens/es del Centre Obert Portal nou varem poder gaudir d'una tarda plujosa però divertida.



Els pares ens van ajudar a fer foc i tots varem compartir una tarda de Caliu i companyia!!!Però el més bonic de tot va ser que varem poder repartir els panellets que haviem fet i tots en van poder gaudir!!!






Quin estiu més intens...

dijous, 6 d’octubre del 2011











Bones de NOU!!!! ja estem a la tardor i ha començat un nou curs per a tots i totes...fa encara molta calor i ens fa recordar els millors moments d'aquest estiu...un estiu per recordar...ple d'aprenentatges i experiències.


Aquest ha estat força intens...doncs com que no podiem anar a la Piscina del Vilar per un incident ens ha tocat agafar l'autobús i desplaçar-nos a les piscines de la Comarca. Això ha suposat més esforç però també la recompença de veure piscines noves i diferents per tant ha estat molt i molt divertit!!!


No han faltat les sortides...la més refrescant i animal...a l'Aqualeón per acomiadar l'estiu amb els més petits.


Els més grans aquest any també em pogut gaudir del Centre a l'Agost junt amb els joves del Refugi, la piscina tampoc va faltar i les sortides van ser molt educatives.


Primer varem anar a Caminar al Niu de l'Àliga, a la Platja, un altre dia a Siurana a fer Kayak i tots varem acabar en remull!!!


Per acomiadar l'Estiu varem anar a Can Pipirimosca i va ser d'allò més productiu, varem fer de voluntaris picant pedra, treient males herbes i fent pa 100% ecològic... i tot això sense quasi queixar-nos...sabeu perquè, perquè en el fons tots varem descobrir alguna cosa nova de noslatres mateixos i dels nostres companys...ni la suor, ni la calor, ni la feina van fer-nos nosa...era el nostre moment...diferent i divertit! Ens varem relacionar amb gent de diversos països que també estaven allí d'estada voluntària a canvi d'allotjament. Noslatres només hi varem dormir una nit però no en voliem pas marxar!!! El més divertit va ser poder-nos banyar en una bassa d'aigua natural...primer ens feia una mica de por però després no en voliem sortir pas...ja ho diuen que tot allò desconegut sempre fa por, però va ser una lliçó positiva per tots Educadors i Joves.


Us deixem la web per si us interessa anar-hi...







Potser aquí hi anirien bé dues frases...







"Un dels principals objectius de l'educació ha de ser ampliar les finestres per les quals veiem el món "-Arnold H. Glasgow



"No puc ensenyar-vos res només puc ajudar-vos a buscar el coneixement dins de vosaltres mateixos, la qual cosa és molt millor que traspassar-vos la meva poca saviesa" -Sòcrates

Partit de Fútbol al Morell

dijous, 5 de maig del 2011



Continuem molt actius amb el fútbol, els entrenaments no paren i el dia 6 d'abril varem anar al Morell a jugar un partit i compartir la tarda amb els nens/es del Centre Obert del Morell. La pista esportiva de l'Institut del Morell va ser l'escenari del partit i no hi van faltar crits d'animació i intercanvi d'encaixades de mans...el nostre joc va ser millor que en altres ocasions però el Morell va ser clarament superior...haurem de continuar entrenant i millorant, el sacrifici i l'esfoç l'aprenem entrenament a entrenament i partit a partit, però tot s'ha de dir...els nervis ens van jugar una mala passada!!!


Per millorar els nostres entrenaments algunes tardes fem partidets amb els del Centre Obert el Refugi, ells aprenen a controlar els seu nervi amb nosaltres i nosaltres a compartir amb els més grans....


AUPA CENTRE OBERT PORTAL NOU!!!!!






SETMANA SANTA 2011





Hola a tots i totes!!!!Que us pensaveu que no hi ha res per explicar de la setmana santa??? I tant que tenim coses interessants a dir!!!




Aquest any per la Setmana Santa s'ha decidit fer excursions en petit grup i com que ha coincidit amb la Mona em aprofitat per anar a fer-li un mos!




El dilluns 18 d'abril els mitjans varem agafar l'autobús i cap a la platja a menjar la Mona!!!feia una mica d'airet però no ens va parar res i fins i tot varem fer "xof xof" a l'aigua, va ser realment divertit i la mona boníssima!!!








El dimarts dia 19 el dia es va despertar molt fosc, però furgoneta en martxa tots els peques varem anar a Mas Forès (Alcover), és un indret molt xulo, rodejat de muntanyes i hi ha un molí on hi baixa aigua. Però el que ens va agradar més van ser els gronxadors i sobretot la mona de xocolata que tant ens havia costat fer!




El dimecres era el torn dels més grans i varem decidir anar a Coma-ruga amb el tren a fer volar estels a la platja junt amb els joves del Centre Obert Refugi, va ser un intercanvi molt positiu!!!No ens varem poder resistir al bany, això que feia fred, però som molt valents... i per acabar-ho d'adobar per berenar un mega gelat ens varem menjar!!!










CARNESTOLTES I SETMANA BLANCA

dimecres, 27 d’abril del 2011








CARNESTOLTES







Aquest any pel carnestoltes va ser molt divertit, tots, petits i grans varem fer una mascara de guix amb la seva respectiva decoració, però va ser més divertit enguixar la cara dels companys que cap altra cosa!.., com que per carnestoltes tot s'hi val ens varem disfressar del que voliem i amb draps i disfresses del Centre la Festa va ser molt animada!









SETMANA BLANCA



Nois/es; ja se que semblava que ens haviem perdut , però des de la Setmana Blanca que no parem!!! Sabeu que varem fer, doncs muntar a cavall a Mas Aragó, ara ja ens ho agafem per costum i ens encanten els cavalls i ponis que hi ha, aquest any Ikea ens subvenciona algunes sesions i podem veure als nostres amics de Mas Aragó de tant en tant. I com a bons Vallencs que som varem aprofitar per fer una calçotada tots els nens/es grans del Centre!!! Però no us penseu que els peques no varen muntar a cavall, ells hi varen anar un altre dia i s'ho van passar d'allò més bé jugat a pica-paret dalt del cavall!!! Però això no és tot, els grans un dia també varem anar caminant fins a Masmolets i estavem tant cansats que ens varem menjar un entrepà de pam! Els petits voliem ajudar a la Natura a seguir els seu curs i varem anar a Mas Miquel a plantar plantes i flors perquè els nostres companys del Refugi en tinguin cura i se les estimin tant com nosaltres.










Partit de Fútbol a Alcover

dijous, 10 de febrer del 2011


Aquest any el fútbol ens té molt ocupats, tots els nens i nenes ens prenem molt seriosament els entrenaments, per nosaltres és molt important poder fer un esport, tenir una pista d'entrenament i uns vestuaris, on fins i tot ens dutxem. Entrenem molt i ens apliquem cada dimarts, però el que ens agrada més és poder sortir un dia per anar a jugar un partit contra altres nens i nenes, per nosaltres és una motivació enorme.

Aquest cop el dia 26 de gener ha tocat jugar contra Alcover, el més diverit de tot ha estat agafar la Furgo que ens ha deixat Casa Caritat i desplaçar-nos com un equip professional, tot i que em perdut, no ens han faltat l'esforç i tenim ganes de continuar compartint el que dia dia aprenem als entrenaments!!! VISCA EL CENTRE OBERT PORTAL NOU!!!